Praha: Co vaří michelinský kuchař? Podívejte!

Co vaří michelinský kuchař? Podívejte!

Dvůr Hoffmeister tabule

foto: Facebook/
DvurHoffmeister

Jezdit do ciziny za michelinskou hvězdičkou je finančně přece jen poněkud náročné. Vyjeďte se raději kousek za Prahu. Ve Dvoře Hoffmeister v Čičovicích vaří mistr kuchař Jozef Evan, který má 7 let zkušeností v michelinských restauracích Velké Británie a Francie.

„Milujeme dobré jídlo, víno a kvalitní servis. Proto jsme se rozhodli otevřít tuto zajímavou restauraci, kde spojujeme naše koníčky v nevšední zážitek. Jídlo připravujeme s láskou – poctivě, z kvalitních surovin a bez umělých dochucovadel. Servis je pro nás hra s načasováním, znalost nabízených produktů a především předvídavost,“  zve rodina Hoffmeisterova.

„Cílem je, abyste se cítili příjemně, vypustili všechny starosti z hlavy a nechali je chvilku na nás. No a konečně vína… Lístek je široký, od vín mladších a lehčích až po vína archivní, plná či opulentní. Ostatně jsme je všechny ochutnali a víme, že stojí za to!“

Více o kouzelné usedlosti se dozvíte ve článku:
Dvůr Hoffmeister: Venkovská romantika, michelinská gastronomie

A nyní už vybíráme z aktuálního menu Dvora Hoffmeister.

Předkrmy

Jelení tataráček

Jelení tataráček

  • Carpaccio z řervené řepy, muškátová dýně a kozí sýr 145 Kč
  • Marinovaný losos „gravlax“ s chilli ananasem, citrónový jogurt a domácí brioška 175 Kč
  • Jelení tataráček se šafránovým aioli, křepelčí vejce a marinovaná šalotka 225 Kč
  • Kachní játra „foie gras“ s marinovanou hruškou a domácím perníčkem 295 Kč
  • Šneci po burgundsku 180 Kč

Polévka

  •  Tradiční francouzská cibulačka 65 Kč
  • Krémová polévka z jeruzalémských artyčoků, lanýžový olej 65 Kč

Hlavní chody

  • Konfitované kachní stehno s červeným zelím, bramborovými nočky a kaštanovou omáčkou 295 Kč
  • Na seně uzený vepřový lalok, pyré z červeného zelí, křupavé jelítko a salsa z granátového jablka 345 Kč
  • Bramborové noky s lesními houbami a špenátem, rukolové pesto a sýr pecorino 245 Kč
  • Italské risotto s mascarpone, krevetami, salsa verde a pórkovou slámou 295 Kč
  • Grilovaná treska se šafránovým pyré, konfitovaným pórkem a omáčkou beurre blanc 345 Kč

Dezerty

  • Variace francouzských sýrů 220 Kč
  • Vanilkové créme brulée 120 Kč
  • Čokoládový fondán s vanilkovým krémem 140 Kč

Podívejte se, jak vypadají jídla, která Jozef Evan připravuje:

zdroj: Dvůr Hoffmeister
foto: Facebook /DvurHoffmeister

 

Žádné komentáře »

Zatím nemáte žádné komentáře.

RSS (komentáře k příspěvku)

Napsat komentář