Praha: Cukrárna Vančura: nejmladší z rodu Hájků

Cukrárna Vančura: nejmladší z rodu Hájků

foto: Praha levně

Jméno Hájek je mezi pražskými cukráři dobře známé, prodávají pod ním v Praze hned dvě sítě provozoven: Hájek & Hájková a Hájek a Boušová. Jejich majitelé jsou rodinní příslušníci, kteří podnikají každý pod svou značkou.

My jsme se vypravili do cukrárny třetího z rodu Hájků: Tomáše Vančury, vnuka pana Františka Hájka, který také stál u zrodu koncepce prodejen slučující klasický mléčný bar, lahůdkářskou a cukrářskou výrobu. Spolu s manželkou Irenou založil v březnu roku 2012 cukrárnu s názvem Vančura a Vančurová. Najdete ji v Praze – Michli, hned u stanice autobusu 124 a 139 Michelská.

Dorty všeho druhu

V michelské cukrárně si můžete dát palačinky k snídani, koupit tvarohové či šlehačkové dorty i dorty s ovocným želé, zákusky, koláče, minidezerty a chlebíčky. My jsme vyzkoušeli hned tři dorty: vanilkový (35 Kč), čoko (36 Kč) a cookies (36 Kč) a můžeme pochválit: Je to klasika, která nezklame. A když si dáte jeden kousek napůl, bohatě to postačí, abyste nebyli přejedeni.

Sto druhů zmrzliny

Specialitou podniku je zmrzlina vlastní výroby: kopečková a klasická točená s jahodovo-banánovou příchutí, jak ji možná pamatujete z dob bolševika na Václavském náměstí. Vančurovi vyrábějí zmrzlinu nejen pro svou cukrárnu, ale také pro jiné hotely a restaurace. Nabízejí okolo sta druhů zmrzlin z vlastních receptur a můžete si u nich objednat i zmrzlinu na přání nebo zmrzlinový dort.

Milujete cukrárny? Tady jsou naše další tipy:

Káva Illy neurazí, v nabídce je i čaj, grog, horká čokoláda, svařené víno, punč, mléčné koktejly, šťávy z čerstvého ovoce, ledová tříšť a běžné nealko. Kvalita surovin a hygienická nezávadnost výrobního procesu patří k tradičním vlastnostem firmy s dlouholetým rodovým zázemím v oboru.

Jak to vidí hosté

Interiér pojetím trochu připomene provozovny Hájek a Boušová: moderní nábytek z barevného plastu, pro změnu v zeleno – černé kombinaci. Program LCD televize nás nadšením sice úplně nenaplnil, nicméně wi-fi zdarma je příjemná. A obsluha – za nás přímo v osobě paní Ireny – opravdu milá, vstřícná a kvalifikovaná.

Spokojen u Vančurů byl i náš čtenář Zdeněk Novák: „Pročítal jsem si váš web, speciálně o cukrárnách a doporučení se mi líbilo, neboť si taky občas smlsnu. Do Prahy jedu tak jednou až dvakrát měsíčně na nějaké to školení a pracovní schůze. Z cukráren mě tam zaujala taky jedna, a to v Michli. Byla super, za týden služební cesty jsem tam byl považován za štamgasta. Navíc měla výhodu, že po šesté hodině dávali čerstvé zákusky z toho dne za polovic,“ napsal nám.

Podívejte se, jak to v cukrárně Vančura a Vančurová vypadá:

zdroj: cukrarnavv.cz
foto: Praha levně

 

Žádné komentáře »

Zatím nemáte žádné komentáře.

RSS (komentáře k příspěvku)

Napsat komentář