Praha: Zdravé psí cukroví

Zdravé psí cukroví

Psí piškoty

Neodoláte, a čas od času podstrčíte psovi kousek cukroví? Je to zbytečné! Když už pečete, pamatujte na něj předem a nahraďte zbytečně sladké lidské pochoutky zdravými, psími, vlastnoručně upečenými!

Recepty na ně pro vás připravila Míša Měchurová, specialistka úseku krmiv pro psy a kočky společnosti Mountfield a majitelka zlatého retrievera.

Vyzkoušejte upéct zdravé psí piškoty bez cukru nebo mrkvové mlsky, kvůli kterým se váš mazlík doslova přetrhne…

Psí piškoty

Suroviny:

  • 2 vajíčka
  • 150 g špaldové mouky
  • 25 g škrobu (bramborový či kukuřičný)
  • 1 lžičku bezfosfátového kypřicího prášku do pečiva
  • 3 lžíce vlažné vody
  • špetka soli
  • špetka skořice

Postup:

U vajíček oddělíte bílky od žloutků. Žloutky vyšleháte s vlažnou vodou do pěny. Z bílků se špetkou soli ušleháte vedle v míse tuhý sníh. Do mísy se žloutky pomalu přisypáváte mouku smíchanou s kypřicím práškem, bramborovým škrobem a skořicí. Zlehka po částech vmícháte sníh z bílků. Na plechu vyloženém pečicím papírem tvoříte lžičkou malé hromádky, které mají okolo dostatečný prostor. Dáte péct do trouby rozehřáté na 170 °C asi na 10 minut, než budou piškoty zlatavé.

Psí mrkvové mlsky

Suroviny:

  • 1 netučný tvaroh
  • 1 mrkev
  • 1 hrnek namletých ovesných vloček

Postup:

Mrkev nastrouhejte na co nejjemnějším struhadle a zbavte přebytečné vody. Smíchejte s tvarohem a vločkami. Vločky přidávejte podle potřeby tak, aby se těsto nelepilo. Vyválejte z něj placku silnou asi 3 mm. Rozkrájejte ji na kostičky, případně můžete vykrajovátkem vytvořit pravé vánoční motivy  Vykrájené cukroví dejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě vyhřáté na 170 °C, dokud okraje nezezlátnou. Poté nechte sušenky dosušit v chladnoucí troubě.


foto: Michaela Měchurová

Žádné komentáře »

Zatím nemáte žádné komentáře.

RSS (komentáře k příspěvku)

Napsat komentář