Praha: Pražské restaurace, kde se opravdu dobře najíte

Pražské restaurace, kde se opravdu dobře najíte

Svíčková, Buena Vista, Ostrava

foto: Alakarte.cz

Kuchyně česká – dobrá a hezká… Tak nějak veršovaly naše prababičky. A měly pravdu. Nejde sice o kuchyni zcela dietní, o to víc však chutná.

Vybrali jsme pro vás hned tři restaurace, kam se jako milovníci dobrého jídla budete rádi a často vracet. Všechny nabízejí především typickou českou kuchyni. Hleděli jsme i na to, aby chuťové orgie nezpůsobily velký průvan ve vaší peněžence.

Pozor, nečtěte dál hladoví!

Co můžete čekat v menu? Jak předkrm třeba topinky s česnekovou pomazánkou z pivního sýra, buřty pečené s cibulí, česnekem, paprikou a zalité černým pivem nebo zvěřinovou paštičku s brusinkovou omáčkou a domácí houstičkou. Nabídka polévek je přepestrá a kraluje jí poctivý vývar ve všech podobách.

A hlavní jídla? Co třeba staročeská uzená pečená žebra s křenem a hořčicí, marinovaná krkovice s cibulovou omáčkou a mačkaným bramborem, pečená kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem, kančí na šípkové omáčce s bramborovými plackami nebo hedvábná svíčková? Či si snad dáte raději celou krůtu, sele nebo husu?

To už se ale do vás určitě nevejde zákusek v podobě oříškové bábovky s vaječným likérem nebo domácího ovocného koláče. Už se vám sbíhají sliny? Vydejte se s námi na cestu!

Milujete jídlo? Přečtěte si také

Restaurace Na Pekárně

Nefalšovanou českou kuchyni nabízí Václav Frič, šéfkuchař a majitel restaurace Na Pekárně v Čakovičkách, jen pár kilometrů od severovýchodní hranice Prahy. Pořízením vlastní hospody si splnil dlouholetý sen.

Aby jídla byla maximálně čerstvá, mění se jídelní lístek dvakrát denně. Suroviny pocházející převážně od místních českých producentů.

Restaurace je nekuřácká a rozhodně se vám vyplatí udělat předem telefonickou rezervaci, zejména o víkendech. Jaká jídla vaří a za kolik? To se dozvíte ve článku Restaurace Na Pekárně: Vaří Václav Frič

foto: restauraceorisek.cz

Restaurace Oříšek

Krédem restaurace je poctivé jídlo, přístupné ceny a čistý design interiéru. „Základem naší kuchyně jsou čerstvé suroviny, úcta k tradici a dobré nápady,“ láká na webu.

Nabízí sezónní menu podle přírodních rytmů, domácí pečivo a knedlíky. V nabídce má jen pár dobrých jídel a k tomu víkendové speciality.

Restauraci Oříšek doporučujeme zejména milovníkům svíčkové – vaří ji tu šéfkuchař Jindřich Šindelář, který se s ní letos umístil na 3. místě v Mistrovství světa ve vaření svíčkové. Který den se na ni můžetet zastavit? Jaká další jídla vám tu nabídnou a za kolik? To se dozvíte ve článku Restaurace Oříšek: mistrovská svíčková

Hostinec Na staré Vozovně

Legendami opředená, večírky tisíckrát pokřtěná a majiteli i štamgasty oblíbená Kovárna spojená se jménem kapely Tři sestry v Holešovicích skončila. Sesterská restaurace Na staré Vozovně, vzdálená jen tři stanice tramvají, však vzkvétá a skupina Tři sestry si tu udělala základnu.

Restaurace leží v historickém objektu vozovny Střešovice hned u muzea Městské hromadné dopravy. Nápaditě rekonstruovaný interiér využívá prvky ze starých tramvají, hudební fandy pobaví síň slávy Tří sester. Jaká jídla vaří a za kolik? To se dozvíte ve článku Na staré: Kovárna skončila, ať žije Vozovna!

zdroj: restauraceorisek.cz, staravozovna.cz, napekarne.eu

Žádné komentáře »

Zatím nemáte žádné komentáře.

RSS (komentáře k příspěvku)

Napsat komentář